Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Langlaufen

Soort reizen, zwaarte en niveau van de winterreizen

Voor de meeste reizen is langlaufervaring vereist, evenals een sportieve instelling en goede conditie. Heb je weinig of geen langlaufervaring, neem dan contact op met Henk Filippo om te overleggen welke reis geschikt voor je is.

Langlaufen in de loipe
 (cross country langlaufen)

Bij deze tochten blijven we hoofdzakelijk in de sporen/loipe en gebruiken we klassieke langlaufski’s.

Toerlanglaufen   (back country langlaufen)
Tochten op bredere toerlanglaufski’s, voor wie
het gebied buiten de loipe wil ontdekken.  


Een beginnende  toerlanglaufer is iemand die in de loipe de langlauftechniek beheerst, maar geen of weinig ervaring heeft met back country tochten buiten de sporen. Verwacht wordt dat de deelnemer de elementaire langlauftechnieken (glijpas, ploegbocht, gestapte bocht, remmen d.m.v. ploegen) beheerst. Tijdens deze tochten wordt aandacht besteed aan techniek van het langlaufen buiten de sporen. Van de deelnemers wordt een goede conditie verwacht. Ook voor ervaren toerlanglaufers, die een relaxte vakantie zoeken, zijn deze tochten geschikt.

Een ervaren toerlanglaufer heeft al één of meer tochten gemaakt buiten de loipe, een goede conditie en een goede langlauftechniek. Je hoeft de fraaie telemarktechniek niet te beheersen, maar wel kunnen afdalen in allerlei soorten terrein. Vaak wordt geskied met een rugzak van 10 tot 12 kg.


Skitoeren of freeriden?

Henk organiseert geen tochten in het hooggebergte en geen alpiene skitoeren of freeriden! Hiervoor wordt verwezen naar de reisprogramma’s van de NKBV en naar de diverse Nederlandse berggidsen.