Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Langlaufen

                 Expert

         Gevorderd

Beginner            

Soort reizen, zwaarte en niveau van de winterreizen


Langlaufen in de loipe
 (cross country langlaufen)

Bij deze tochten blijven we hoofdzakelijk in de sporen/loipe en gebruiken we klassieke loipelanglaufski’s. Voor de meeste reizen is loipe-langlaufervaring vereist, evenals een sportieve instelling en goede conditie. Heb je weinig of geen langlaufervaring, neem dan contact op met Henk Filippo om te overleggen welke reis geschikt voor je is.

Toerlanglaufen   (back country langlaufen)
Tochten op brede toerlanglaufski’s, voor wie
het gebied buiten de loipe wil ontdekken.  


Een beginnende  toerlanglaufer is iemand die in de loipe de langlauftechniek beheerst (en/of eventueel ook alpiene ski-ervaring heeft), maar geen of weinig ervaring heeft met back country tochten buiten de sporen. Verwacht wordt dat de deelnemers de elementaire langlauftechnieken (glijpas, ploegbocht, gestapte bocht, remmen d.m.v. ploegen) beheersen. Tijdens deze tochten wordt veel aandacht besteed aan techniek en tactiek van het langlaufen buiten de sporen. Van de deelnemers wordt een redelijk tot goede conditie verwacht. Ook voor de meer ervaren toerlanglaufers, die een meer relaxed vakantie zoeken, zijn deze tochten geschikt.


Een ervaren toerlanglaufer heeft al één of meer tochten gemaakt buiten de loipe, een goede conditie en een goede langlauftechniek. Je hoeft de fraaie telemarktechniek niet te beheersen, maar wel kunnen afdalen in allerlei soorten terrein. Vaak wordt geskied met een rugzak van 10 tot 15 kg.


Skitoeren of freeriden?

Henk organiseert geen tochten in het hooggebergte en geen alpiene skitoeren of freeriden! Hiervoor wordt verwezen naar de reisprogramma’s van de NKBV en van diverse Nederlandse berggidsen.