Zeekajakken


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

2012, 2015, 2017, 2021, 2022 - zeekajaktocht Sardinië - Maddalena-eilanden

In september 2012 maakte Henk een eerste zeekajaktocht met vier deelnemers langs de Maddalena-eilanden in noordoost-Sardinië en van daaruit de oversteek naar Corsica. Kajakken langs een van de mooiste rotskusten van Europa! Bizarre roze granietrotsen van de gedeeltelijk onbewoonde Maddalena archipel, een nationaal park tussen Sardinië en Corsica:

”…een uitdagende kajakweek, met pittige omstandigheden: hoge zee-deining en golven, en soms veel wind. Omdat de deelnemers allen ervaren kajakkers waren, hebben we de 15 km brede oversteek gemaakt naar de spectaculaire kalkrotsen van Bonifacio op Corsica. Onderweg hebben we voldoende tijd genomen om de schitterende rotskusten te verkennen, af en toe een mooie wandeling gemaakt, en leuke stadjes bezocht als Maddalena, Bonifacio en Santa Teresa”.


In 2015 en 2017 volgden weer trektochten door de Maddalena-archipel. Telkens was het heerlijk nazomerweer en waren er prachtige vaarcondities; soms zorgde de wind voor een mooie deining, spannende momenten en heerlijk varen langs de rotskusten en uitdagend ‘rock hoppen’. Na een standplaatsreis in 2021 volgde in mei 2022 weer een trektocht door het gebied, waarbij we alle eilanden van de archipel hebben bezocht. Bekijk hieronder de mooiste foto’s van de rotskusten en de video uit 2017.


impressie van de reis uit 2017

Sardinie2017 from Henk Filippo on Vimeo.

Foto’s onder:

ongelooflijk blauw water, Iles de Lavezzi

bizarre rotsen, Capo Tafonato

hoge kliffen, Isola Spargi

fantastische vormen, kust bij Palau

spectaculair: kliffen van Bonifacio