Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Zeekajakken

Zeekajakreizen  - reismogelijkheden & vliegen

Hoe reis ik naar de bestemmingen van de zeekajakreizen?


  1. Met eigen auto en eigen zeekajak.

De meeste deelnemers met een eigen zeekajak nemen deze het liefst zelf mee op de auto. Samenreizen (carpoolen) maakt deze vorm van reizen voordelig.

De tochten in Noorwegen en Zweden zijn in 1 a 1½  dag rijden te bereiken (1000-1200 km). Voor de tocht in Zuid-Noorwegen rijd je naar Hirtshals in Denemarken en neem je van daar de ferry naar Stavanger. De kanobestemming in Zweden kun je helemaal over de weg bereiken of een stuk met de ferry afleggen (bv Kiel-Goteborg of Frderikshaven-Goteborg).

Voor de kanoreizen in Kroatie (Cres, Krk 1400-1500 km) of is het ongeveer 2 dagen rijden. Voor de reis naar Elba neem je vanaf Piombino (ca 1400 km; 1 ½ dag rijden) de ferry naar Rio Marina of Portoferraio op Elba.


  1. Vliegen en ter plekke een kajak huren.

Wie opziet tegen de lange autorit kan op alle kajakbestemmingen ook kiezen uit heen- en terugvliegen en vaak ter plekke een kajak huren of je eigen kajak laten vervoeren. Onderstaand een overzicht van enkele vliegmogelijkheden.


Cres/Rab, Kroatië

Vliegen: enkele malen per week met Transavia naar Rijeka (op Krk) (en van daar per bus /taxi naar Cres en Rab). Zie ook airport Rijeka-Krk.

Noorwegen - Stavanger

Vliegen: dagelijks Amsterdam - Stavanger, directe KLM vlucht, retour vanaf  € 200,-

Zweden - Bohuslän

Vliegen: dagelijks Amsterdam - Goteborg, directe KLM vlucht, retour vanaf  € 200,-

Sardinië - Italië

Vliegen: met Transavia Amsterdam - Olbia, retour vanaf € 200,-