Zeekajakken


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Zeekajakreis Maddalena-eilanden, Sardinië - ma 30 aug t/m zo 5 sept 2021

7-daagse standplaatsreis vanaf een camping op Isola Maddalena

niveau: beginnende en gevorderde zeekajakkers


Steekwoorden: smaragdblauw water – grillige rotskusten van graniet en kalk – nationaal park maritiem zee reservaat Maddalena archipel – historisch stadje Maddalena – camping en 1 x wild kamperen.


Sardinië – Maddalena archipel

Kajakken langs een van de mooiste rotskusten van Europa! Bizarre roze granietrotsen van de deels onbewoonde Maddalena archipel, een nationaal park tussen Sardinië en Corsica. De Maddalena Archipel beslaat een gebied van 12.000 hectare zee en land. Het heeft ruim 180 kilometer kustlijn en bestaat uit 7 grote en 20 kleine eilandjes. Het hoofdeiland is Isola La Maddalena en daaromheen liggen Caprera, Santo Stefano, Spargi, Budelli, Razzoli en Santa Maria. Tijdens deze tocht zullen we vanaf een mooie camping bij het stadje Maddalena de meeste van deze eilanden verkennen, met hun rotsen van roze graniet, inhammen en prachtige beschutte strandjeszoals Cala Corsara op Spargi en het beroemde Spiaggia Rosa (roze strand) van Budelli. Mei is een ideale tijd voor kajakken rond Sardinië: de zee is warm genoeg voor een duik, het weer is doorgaans prima en er zijn nog nauwelijks toeristen.


Niveau en eisen / standplaats + 2-daagse trektocht met wild kamperen

Een ontspannen kajakweek, geschikt voor beginnende en gevorderde zeekajakkers. Van de deelnemers wordt verwacht dat ze ruime grootwaterervaring hebben, eventueel nog weinig ervaring op zee. De tocht is bedoeld voor kajakkers, die in het bezit zijn van een eigen zeekajak en uitrusting. Een redelijke vaarconditie is noodzakelijk. Het diploma Zeevaardigheid (of vergelijkbare ervaring) is niet noodzakelijk maar deelnemers met dit diploma kunnen uiteraard ook mee.


6 dagen kajakken + 1 dag wandelen

We nemen voldoende tijd om de schitterende rotskusten te verkennen, af en toe een mooie wandeling te maken of een leuk stadje te bezoeken. We kajakken 6 dagen en houden 1 wandeldag (bv als het te hard waait om te varen). We maken dan een wandeling over het eiland Caprera, waarbij we de uitzichtberg Monte Teialone beklimmen; verder is er tijd voor kortere wandelingen op Isloa Maddalena, Isola Razzoli of Isola Spargi.


Accommodatie

Basiskamp van deze week is de mooie camping op het hoofdeiland Maddalena de noordoostkust van Sardinië. De camping ligt op ca 300 m afstand van zee (we rijden elke dag met kanokarretjes daarheen). We maken dagtochten vanaf het hoofdeiland, waarbij we ook 2 keer met de auto naar een ander startpunt rijden. Halverwege de week maken we nog een 2-daagse trektocht naar de ruige en grotendeels onbewoonde eilandjes Budelli, Razzoli en Santa Maria. Op het eiland en Santa Maria kamperen we daarbij 1 nacht in het wild in een afgelegen baai.


programma

Het programma is onder voorbehoud en kan afhankelijk van de weersomstandigheden eenvoudig worden aangepast.

Heenreis: zaterdag/zondag op eigen gelegenheid (bij voorkeur met de nachtboot zondagavond Genua - Olbia)


Dag 1 (maandag 30 augustus): tocht rond de noordkust van Caprera, 10 km

‘s Ochtends vroeg aankomst ferry in Olbia en per auto en ferry naar de camping op Isola Maddalena. Om 13 uur start de kajakreis vanaf de camping. We varen een korte middagtocht naar de noordkust van Isola Caprera.


Dag 2: zuidkust Isola Caprera en Santo Stefano, ca 20 km

Langs prachtige rotskusten varen we naar de zuidwestkust van Isola Caprera, en varen vervolgens rond het Isola Santo Stefano. Op de terugweg leggen we aan in het haventje in het centrum van Maddalena en pakken een terrasje voor we terugvaren naar de camping.


Dag 3: wandeling Isola Caprera

We rijden of nemen de bus naar Isola Caprera en maken een lange wandeling over de kam van het eiland. We klimmen naar de uitzichtberg Monte Teialone, waar we een mooi overzicht over de eilanden hebben. Geïnteresseerden kunnen onderweg nog een bezoek brengen aan het museum over de vrijheidsstrijder Garibaldi (die hier werd geboren). We eindigen de wandeling in een klein café voor we met de bus terugkeren naar het startpunt.


Dag 4: start 2-daagse trektocht: verkenning van de eilanden Razzoli, en Santa Maria, 25 km

Afhankelijk van wind en weer varen we rond deze schitterende eilandjes van roze graniet en maken onderweg enkele stops. Op Razzoli bekijken we de vervallen vuurtoren op de 65 m hoge Monte Capello. We overnachten wild op Isola Santa Maria.


Dag 5: vervolg trektocht:  Santa Maria - Budelli - Capo Testa, 20 km

Op Budelli passeren we het beroemde Spiaggia Rosa (roze strand). We mogen het niet bezoeken met onze kajaks, het wordt streng bewaakt door de enige bewoner van het eiland! Via kaap Abbatoggia op de noordpunt van Isola Maddalena varen we terug naar onze camping bij Maddalena.


Dag 6: oostkust Caprera en vuurtoren Capo Ferro, 20-25 km

We maken een dagtocht rond de ruige oostkust van Isola Caprera, een klifkust van graniet met bizarre vormen. We maken een pauze in de azuurblauwe baai ‘Tahiti’ en steken misschien over naar de vuurtoren op Capo Ferro.


Dag 7 (zondag 5 september): Punta Falcone –Palau, 20 km

We maken vanaf de westkant van Maddalena een afsluitende tocht rond Isola Spargi en de kust bij Palau.

’s Avonds afsluiting van de reis met een slotdiner in het stadje Maddalena.


Maandag(avond) 6 sept terugreis per nachtboot en verdere terugreis naar NL


ZEEKAJAKREIS SARDINIE

Datum: maandag 30 augustus t/m zondag 5 september 2021 (exclusief reisdagen)

Aantal deelnemers: minimaal 5 - maximaal 14

Begeleiding: de reis wordt georganiseerd en begeleid door Henk Filippo, bij meer dan 7 deelnemers gaat een
extra zeekajakinstructeur/tochtleider mee.


Prijs: € 400,-

De reissom is inclusief:


De reissom is exclusief:


Kano huren: Het is mogelijk om op het startpunt op Sardinië een goede zeekajak te huren (kosten ca € 250 per week).


Lees ook de Reisvoorwaarden en annuleringsvoorwaarden

bekijk de video van deze reis uit 2017

Aanmelden voor deze reis