Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Langlaufen

Reisvoorwaarden winterreizen - Henk Filippo Reizen

Door het invullen van het aanmeldingsformulier geeft de deelnemer van een winterreis aan de onderstaande voorwaarden van Henk Filippo Reizen te hebben gelezen en hiermee akkoord te gaan.


Opgave en inschrijving

U kunt zich aanmelden voor een reis door het on line formulier in te vullen of een e-mail te sturen (zie contact). Daarna ontvangt u een e-mail als bevestiging. Krijgt u binnen een week geen antwoord, neem dan telefonisch contact met me op.

Een voorlopige aanmelding voor de reis blijft 4 weken geldig. U ontvangt een verzoek om een aanbetaling van € 250,- te betalen, waarmee uw opgave definitief wordt. De resterende reissom dient u uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis te betalen. Wanneer u een reis boekt die binnen 6 weken vertrekt, dan dient u meteen de hele reissom te betalen.

Zodra bekend is of de reis doorgaat ontvangt u extra informatie: een uitgebreide reisbeschrijving, adressen van accommodaties, een paklijst en een lijst met tel.nrs / e-mail adressen van de deelnemers, om onderlinge reisafspraken te kunnen maken.


Aantal deelnemers

Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 5 en maximaal 12 (bij sommige reizen maximaal 8). Bij onvoldoende deelnemers (3 of 4) kan de reis toch doorgaan, er geldt dan een toeslag van € 100,- In overleg met de deelnemers wordt dan bekeken of de reis kan doorgaan.

De (meeste) reizen worden georganiseerd en begeleid door Henk Filippo. En enkele keer wordt de reis geleid door een andere ervaren outdoorgids, die het gebied goed kent. Bij sommige reizen gaat er een lokale berggids mee.


Begeleiding en veiligheid

De tocht wordt begeleid door Henk Filippo, outdoorgids en ervaren en cross country skiër. Henk organiseerde/begeleidde in de afgelopen 25 jaar een groot aantal langlauftochten in diverse Europese middelgebergten. Hoewel de kans op een eventueel noodbivak erg klein is, krijgt u voor extra veiligheid per twee deelnemers een sneeuwschep en een 2-persoons bivakzak in bruikleen. Wanneer u zelf in het bezit bent van een bivakzak of sneeuwschep, wilt u deze dan meenemen (en dit doorgeven). Ook gaat er een EHBO-set mee. Reken er verder op dat uw mobiele telefoon vaak geen bereik heeft. Daarom gaat er op de reizen waar meerdere dagen geen mobiel-telefoonbereik is een spot mee voor noodcommunicatie.


kosten / verblijf / eten en drinken

De reizen zijn exclusief reiskosten van/naar de bestemming. De deelnemers ontvangen voor aanvang van de reis een deelnemerslijst met e-mailadressen om onderlinge reisafspraken te kunnen maken.

De meeste reizen vormen een mix van verblijf in hutten, gites of pensions. De reizen zijn doorgaans inclusief verblijfskosten op basis van half pension. Voor lunches en ‘tochtenvoer’ onderweg moet door de deelnemers zelf worden gezorgd. Dit wordt telkens in de uitgebreide reisbeschrijving aangegeven.


Doorberekening prijsstijgingen

Prijsstijgingen van meer dan 5%, die worden veroorzaakt door onverwachte valutaschommelingen (van de Noorse Kroon, Zweedse Kroon of Zwitserse Frank), kunnen worden doorberekend aan de deelnemers. Dit geldt ook voor onverwachte en onvoorziene wijzigingen in accommodaties.


Annuleringsvoorwaarden

Bij onvoldoende deelnemers kan de reis door Henk Filippo Reizen worden geannuleerd. Dit kan tot 3 weken voor vertrek. Ook in geval van slecht weer (bv. geen sneeuw) of een overmachtsituatie kunnen de reizen door de organisator worden geannuleerd. U ontvangt dan de volledige reissom retour.


Bij annuleren door een deelnemer gelden de volgende voorwaarden:

Bij annulering tot 8 weken voor vertrek van de reis bedragen de annuleringskosten € 100.

Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor vertrek bedragen de annuleringskosten 25% van de reissom.

Bij annulering tussen 4 weken en 14 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 50% van de reissom.

Bij annulering tussen 14 en 7 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 75% van de reissom.

Bij annulering binnen 7 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten 100 % van de reissom.

Wanneer de deelnemer zelf voor een vervanger zorgt gelden geen annuleringskosten.


Voorwaarden voor deelname

Cross country langlaufen en sneeuwschoenwandelen zijn buitensporten met een zeker risico op blessures. Deelnemers dienen zich hiervan bewust te zijn en nemen deel aan de reizen op eigen risico. Henk Filippo Reizen aanvaard geen aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel of schade aan eigendommen van deelnemers. De deelnemers dienen zelf een geschikte reisverzekering af te sluiten (die ook risicosporten en repatriëring dekt).

De uitvoering van de tochten ter plekke hangt af van de sneeuw- en weersomstandigheden en de vaardigheden van de deelnemers. De routes kunnen naar beoordeling van de reisleider desgewenst worden aangepast en gewijzigd.

De deelnemers dienen zich tijdens de reizen te houden aan de volgende voorwaarden: