Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Langlaufen

Reisverslag  Backcountrytrekking Zwarte Woud

De reis door het Zwarte Woud van 2013 was erg gezellig en een groot succes. Met een kleine groep trokken we over de flink besneeuwde toppen van het Hochschwarzwald. Op lange afdalingen over velden en berghellingen konden we flink wat bochtjes draaien en we stonden maar liefst 3 keer met ski’s op de hoogste top van het Zwarte Woud: de circa 1400 m hoge Feldberg. Helaas zagen we van het beroemde uitzicht drie keer niets vanwege de dichte mist!

In 2014 gingen we weer. Er lag precies genoeg sneeuw en bagagevervoer maakte de reis een stuk lichter, zodat we etappes maakten tot wel 30 km! Het mooie weer zorgde dit keer voor super uitzicht vanaf de Herzogenhorn en de Feldberg! Een tocht waarin heel wat bochtjes werden gedraaid en veel werd gevallen (en gelachen)…

In 2015, 2018 en 2020 werd de reis verder geperfectioneerd. Een comfortabel hotel in Wieden werd ingelast, waardoor we een nog ruimere lus rond de Feldberg maakten. En natuurlijk trokken we telkens weer over de Feldberg. Karrenvrachten sneeuw zorgden voor een super wintersfeer met “Kerstkaarten-landschappen”.

.


Januari 2015

Januari 2013

Januari 2014