Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Niveau en eisen

Per reis staat aangegeven welk niveau is vereist. Voor deze reizen onderscheiden we drie niveau's:

B - beginnende zeekajakvaarders

G - gevorderde zeekajakvaarders

ZV - ervaren zeekajakkers op het niveau Zeevaardigheid (ZV)


B - beginnende zeekajakkers zijn kajakkers die ruime kajakervaring hebben op groot water (diverse tochten gemaakt op rivieren, meren, evt. wild water), maar nog geen of weinig ervaring hebben met tochten op zee. Verwacht wordt dat de deelnemers de elementaire kajaktechnieken beheersen: diverse slagen zoals voorwaartse slag, bochten maken, remmen, steunen, basisreddingen, (KVA). Tijdens deze tochten wordt onderweg veel aandacht besteed aan kajaktechniek. Van de deelnemers wordt een goede vaarconditie verwacht (je vart regelmatig , minstens 1 x per week). Dagtochten variëren van 15 tot 20 km. Ook voor gevorderde of ervaren zeekajakkers, die een relaxte vakantie zoeken, zijn deze reizen geschikt.


G - gevorderde zeekajakvaarders hebben ervaring met tochten op zee (maar nog niet het diploma ZV) en willen hun ervaring verder uitbreiden. Ook op deze reizen wordt zo nodig aandacht besteed aan techniek. De tochten gemiddeld 20-25 km  per dag.


ZV - ervaren zeekajakkers, niveau Zeevaardigheid (ZV). Dit zijn uitdagende tochten voor ervaren kajakkers. Het bezit van het diploma “Zeevaardigheid” is gewenst (kunnen varen bij harde wind en hoge golven, enige ervaring met brekers en branding); wie geen diploma ZV heeft, maar aantoonbaar kan varen op dat niveau, kan ook mee! Belangrijker dan het wel of niet hebben van dit diploma is je zeekajakervaring over de afgelopen twee jaar. Dagtrajecten variëren van 20 tot 30 km.


Uitrustingseisen

De reizen zijn voor zeekajakkers in het bezit van een eigen zeekajak en uitrusting, conform de eisen voor Zeevaardigheid. Wanneer je niet over een eigen kajak beschikt, kan worden gezocht naar mogelijkheden om een zeekajak te huren.

Zeekajakken