Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved


Wandelen in Duitsland - Italië - Noorwegen


Informatie over de favoriete Europese wandelgebieden van reisgidsauteur Henk Filippo. Per land gebieden, tips en adviezen. Klik in de menubalk op de bestemmingen.

Henk en zijn partner Hanna reizen al vele jaren met hun kleine maar trouwe VW California-camper door Europa. De camper is vaak het uitgangspunt voor prachtige wandelavonturen. Henk is auteur van reisgidsen en camper-routegidsen.

Duitsland

Onze oosterburen zijn een echt wandelvolk! Traumpfade, Steige en Stiege, Qualitätspfade, Weinwanderwege… Duitsland ligt er mee bezaaid! Henks favoriete wandelgebieden zijn het Zwarte Woud, de Eiffel en het Neder-Duitse grensgebied. Over dit laatste gebied direct naast de deur schreef hij “Een dagje wandelen in Duitsland”.

Noorwegen

In het dunbevolkte Noorwegen is de natuur nergens ver weg.
Bergketens worden doorsneden door diepe fjorden en rivierdalen. Voor de kust liggen 50.000 eilanden.

Kortom: het Walhalla voor wandelen, kajakken, klimmen en skiën.

Hij schreef de Elmar Reishandboeken Noorwegen en Noord-Scandinavie.

Italië

Een geweldige bestemming voor bergwandelen. We vinden er twee van de langste Europese gebergten, de Alpen en de Apennijnen, samen goed voor duizenden kilometers wandel-plezier.

Over beide gebergten schreef Henk Filippo wandelgidsen.  Naar de Abruzzen organiseerde hij in 2014 en 2015 camper-wandelreizen.


Bergen Magazine www.bergwijzer.nl

Bergen Magazine
is hét tijdschrift voor bergwandelaars. De bijbehorende website geeft informatie over over berggebieden in Europa en de rest van de wereld.