Zeekajakken


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

2 t/m 8 juni 2019 —  Zwerftocht Rab, Kroatië

7 vaardagen / groepsreis / niveau: gevorderde zeekajakkers

Zeekajakken langs de ruige rotskusten van Krk, Prvic, Grgur en Rab, bergachtige eilanden in de noordelijke Adriatische Zee. In een week varen we rond het eiland Rab en de omringende eilanden. We staan we af en toe op een camping, maar zullen verder veel wild kamperen in kleine afgelegen baaitjes. We varen langs ruige, grotendeels onbewoonde kusten en doen soms een dorp aan, zeker de prachtige middeleeuwse stad Rab, hoofdplaats van het gelijknamige eiland. Uitgangspunt voor deze week is een luxe camping op het eiland Rab, dat met de auto is te bereiken per veerboot (80 min varen, 4 x per dag) vanaf het eiland Krk.

Deze tocht is voor gevorderde zeekajakkers (G), die al eerder trektochten op zee hebben gemaakt. Het niveau Zeevaardigheid is prettig maar niet per se noodzakelijk. Afstanden varieren van 15 tot 25 km, er zijn enkele lange onbeschutte trajecten langs klifkusten en enkele oversteken. Het is een echte “zwerftocht” omdat we ons onderweg voor een groot deel door de omstandigheden en het weer laten leiden en de dagafstanden en overnachtingsplekken daarop aanpassen.


Uniek aan deze reis: zwembadblauw water - verlaten strandjes – hoge rotskliffen - dolfijnenreservaat – historische stad Rab – karsteiland Privic - gevangeniseiland Grgur – wild kamperen - zelf koken – af en toe genieten van locale restaurants.


Programma

In geval van slecht weer (harde wind) kan de route eenvoudig worden aangepast en/of worden ingekort.

Vrijdag/zaterdag heenreis op eigen gelegenheid; zaterdagavond 1 juni aankomst op de camping op Rab. Deze overnachting op de camping is inbegrepen in de reis.


Zondag 2 juni, dag 1: rondje Sveti Grgur - 22 km

We maken een dagtocht rondom het eiland Sveti Grgur, ogenschijnlijk een idyllische plek, maar vroeger een gevangeniseiland voor politieke gevangenen.

Dag 2: Westkust Rab, 1e deel - 18 km

We starten ‘s ochtends met onze trektocht varen door de zandige baaien van Podshilo en daarna richting de beboste noordwestkant van Rab. We kamperen wild op een onbewoond eilandje aan de noordkant van Rab.

Dag 3: Westkust Rab, 2e deel - 25 km

We varen verder langs baaien en inhammen en overnachten op een camping op ‘vaarafstand’ van de stad Rab. ‘s Avonds kunnen we uitgaan in de mooie middeleeuwse stad Rab.

Dag 4: Oostkust Rab - 25 km

We varen langs de zuidkant van Rab, omronden de zuidoostpunt en varen langs 400 m hoge rotskliffen naar een mini-strandje in een desolaat karstlandschap. De zogenaamde ‘kajak beach’, een piepkleine, schitterende kampeerplek.

Dag 5: Rab – Goli Otok – vasteland - 20 km

We varen verder langs de NO-kant van Rab, dat is uitgeroepen tot geologisch park, vanwege de natuurwonderen als kalkkliffen en grotten. Via het desolate Goli Otok kajakken we naar een kampeerplek in een kleine baai aan het vasteland.

Dag 6: Prvic – Krk - 20-30 km

We steken over naar het grillige eiland Prvic, het grootste onbewoonde eiland in Kroatië, waar we misschien vale gieren kunnen zien op de hoge rotskliffen. We kamperen wild bij een klein grindstrand.

Zaterdag 8 juni, dag 7  Prvic - Rab - 18 km

Een oversteek via Sveti Grgur voert ons terug naar ons uitgangspunt, de camping aan de noordoost van Rab. ‘s Avonds beëindigen we de trektocht met een slotdiner in het dorp Lopar.

Zondag/maandag (Pinksteren): terugreis op eigen gelegenheid.


ALGEMENE REISVOORWAARDEN - Zwerftocht Rab, Kroatië

datum: zondag 2 t/m  zaterdag 8 juni 2019

aantal deelnemers:  minimaal 4, maximaal 12

begeleiding: Henk Filippo; bij meer dan 7 deelnemers gaat er een tweede (NZKV-erkende) zeekajakinstructeur mee.

prijs: € 400,-  /  € 360,- (vaste klanten)

let op!: boek je de reizen Cres + Rab samen, dan krijg je € 100 korting:  Rab+Cres € 700,-  / € 620,- (vaste klanten)

de prijs is inclusief:

overige kosten deelnemers:


Niveau en eisen

Tocht voor gevorderde (G) zeekajakkers, in het bezit van een eigen zeekajak en uitrusting. Van de deelnemers wordt ervaring op groot water verwacht, beheersing van de reddingstechnieken en een goede vaarconditie. Het bezit van het diploma "Zeevaardigheid" is niet noodzakelijk, maar aanbevolen. De eerste dag worden de reddingsoefeningen gecheckt; onderweg wordt indien nodig gewerkt aan de verbetering van de kajaktechniek. Maar op de eerste plaats gaat het om een week lekker varen, in een prachtig en niet al te moeilijk gebied.


Bekijk de video van de reis uit 2013

Aanmelden voor deze reis

Lees ook de Reisvoorwaarden en annuleringsvoorwaarden