Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Reisvoorwaarden Henk Filippo Reizen

Door het invullen van het aanmeldingsformulier geeft de deelnemer (hij/zij) van een kajakreis aan de onderstaande voorwaarden te hebben gelezen en akkoord te gaan met de voorwaarden voor deelname.


Opgave, inschrijving en betaling

U kunt zich aanmelden voor een zeekajakreis door het on line formulier in te vullen. Daarna ontvangt u een e-mail als bevestiging. Krijgt u binnen een week geen antwoord, neem dan telefonisch contact met me op. Een voorlopige aanmelding voor de reis blijft 2 weken geldig. U ontvangt een verzoek voor een aanbetaling van € 100 , waarmee uw opgave definitief wordt. De resterende reissom dient u uiterlijk 6 weken voor aanvang van de reis te betalen. Wanneer u een reis boekt die binnen 6 weken vertrekt, dan dient u meteen de hele reissom te betalen.

Zodra bekend is of de reis doorgaat ontvangt u extra informatie: een uitgebreide reisbeschrijving, adressen van campings, een paklijst en een lijst met tel.nrs / e-mail adressen van de deelnemers, om onderlinge afspraken te kunnen maken.


Aantal deelnemers / begeleiding

Het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 of 5 en maximaal 12. Bij onvoldoende deelnemers wordt in overleg met de deelnemers bekeken of de reis toch kan doorgaan (eventueel geldt dan een toeslag).

De reizen worden georganiseerd en begeleid door Henk Filippo (zeekajakinstructeur in opleiding). Bij meer dan 7 deelnemers gaat een 2e begeleider mee. Dit is altijd een gediplomeerde zeekajak-instructeur. Bij een groep van meer dan 7 deelnemers kan (indien gewenst en als de omstandigheden dat toelaten) worden gesplitst in twee niveau-groepen.


Overige kosten / verblijf / eten en drinken

De (meeste) reizen zijn inclusief de verblijfskosten, maar exclusief reiskosten van/naar de bestemming. De deelnemers ontvangen voor aanvang van de reis een deelnemerslijst met e-mailadressen om onderlinge reisafspraken te kunnen maken.

De meeste reizen vormen een mix van verblijf op campings en wild kamperen. Wanneer wild wordt gekampeerd, gebeurt dat altijd met respect voor de natuur of in overleg met de plaatselijke bewoners.

Tijdens deze reizen kan door de deelnemers zelf worden gekookt, maar bestaat vaak ook de mogelijkheid om ‘s avonds te eten in een lokaal restaurant. Iedereen dient in ieder geval tijdens meerdaagse trektochten voldoende maaltijden mee te nemen voor het geval niet bij een dorp wordt overnacht. Dit wordt telkens in de uitgebreide reisbeschrijving aangegeven.


Annuleringsvoorwaarden

Bij onvoldoende deelnemers kan de reis worden geannuleerd. Dit kan tot 2 weken voor vertrek. Ook in geval van slecht weer of een overmachtsituatie kunnen de reizen door de organisator worden geannuleerd. U ontvangt dan de volledige reissom retour.

Bij annuleren door een deelnemer gelden de volgende voorwaarden:

Bij annulering tot 4 weken voor vertrek van de reis bedragen de annuleringskosten € 100.

Bij annulering tussen 4 weken en 1 week voor vertrek bedragen de annuleringskosten € 250.

Bij annulering binnen 7 dagen voor vertrek bedragen de annuleringskosten de gehele reissom.

Wanneer de deelnemer zelf voor een vervanger zorgt gelden geen annuleringskosten.


Voorwaarden voor deelname

Zeekajakken is een risicosport. Deelnemers dienen zich hiervan bewust te zijn en nemen deel aan de reizen op eigen risico. De deelnemers dienen zelf een geschikte reisverzekering af te sluiten (die ook repatriëring dekt). De deelnemers dienen zich tijdens de reizen te houden aan de volgende voorwaarden:

Zeekajakken