Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Niveau en eisen

Per reis staat aangegeven welk niveau is vereist. Voor deze reizen onderscheiden we drie niveau's:

B - beginnende zeekajakvaarders

G - gevorderde zeekajakvaarders

ZV - ervaren zeekajakkers op het niveau Zeevaardigheid (ZV)


B - beginnende zeekajakkers, d.w.z. kajakkers die wel kajakervaring hebben op groot water (diverse tochten op rivieren, meren, evt. wild water), maar nog geen ervaring hebben met tochten op zee. Verwacht wordt dat de deelnemers de elementaire kajaktechnieken beheersen (diverse slagen, steunen, basisreddingen). Tijdens deze tochten wordt veel aandacht besteed aan techniek. Van de deelnemers wordt een redelijk goede vaarconditie verwacht (d.w.z. dat je regelmatig vaart). Dagtochten variëren van 10 tot 25 km. Ook voor gevorderde of ervaren zeekajakkers, die een relaxte vakantie zoeken, zijn deze reizen geschikt.


G - gevorderde zeekajakvaarders hebben wel eerdere ervaring met tochten op zee (maar nog niet het diploma ZV) en willen hun ervaring verder uitbreiden. Ook op deze reizen wordt aandacht besteed aan techniek. De tochten zijn gemiddeld 20 tot 25 km per dag.


ZV - ervaren zeekajakkers, niveau Zeevaardigheid (ZV). Dit zijn doorgaans uitdagende tochten voor ervaren kajakkers. Het bezit van het diploma “Zeevaardigheid” is prettig, maar niet noodzakelijk. Belangrijker dan het wel of niet hebben van dit diploma is je zeekajakervaring over de afgelopen twee jaar. Dit kun je aangeven in het aanmeldingsformulier. Dagtrajecten variëren van 20 tot 30 km.


Uitrustingseisen

De reizen zijn voor zeekajakkers in het bezit van een eigen zeekajak en uitrusting, conform de eisen voor Zeevaardigheid. Wanneer u niet over een eigen kajak beschikt, kan worden gezocht naar mogelijkheden om een zeekajak te huren.


Zeekajakken