Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Reisgidsen van Henk Filippo

Campergids Niederrhein & Zuid-Münsterland


Route: Elten - Kleef -Xanten - Moers – Wesel - Raesfeld – Werne (350 km)

“Verrassend veelzijdig: historische stadjes, burchten en musea, heuvels van de Sonsbecker Schweiz, natuur langs Rijn en Lippe, wandelen in de bossen van de Hohe Mark”

Vlak over de grens begint een sympathiek stukje Duitsland, dat je snel in vakantiestemming brengt. Doet het Rijndal nog Nederlands aan, in Xanten of de heuvels van de Sonsbecker Schweiz voelen we ons echt in een ander land. Dit gidsje beschrijft een meerdaagse camperroute van 350 km door de Niederrhein en Zuid-Münsterland.
De route voert u over mooie wegen langs sfeervolle dorpen en steden, indrukwekkende kastelen, parken en natuurgebieden. Deze camperroute is geen passieve rondrit, waarbij u vooral in uw camper zit, maar hoopt u over te halen om er actief op uit te trekken. De gids geeft tips voor de mooiste wandelingen en fietstochten en vermeldt waar je lekker kunt eten.  


Ook voor niet-camperaars!

Ook als u geen camper heeft kunt u deze rondrit maken en onderweg overnachten op een van de vele campings of logeren in de vele hotels, pensions of ferienwohnungen.

Route

Op het kaartje ziet u de rondreis die in de gids wordt beschreven. De 350 km lange route begint in Elten en eindigt in het historische Werne. De route is opgedeeld in 6 korte etappes van 40 tot 85 km. Kies zelf hoe lang u er over doet, of rij telkens een losse etappe voor een gezellig “weekendje Duitsland”.


bekijk de 4 voorbeeldpagina’s


Uitgave www.uwcampergids.nl, juni 2015

Prijs: € 12,50  te bestellen bij de auteur

Aanbieding:  samen met de wandelgids ‘Een dagje Duitsland’ voor € 20,-


Reisgids bestellen