Zeekajakken


Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Let op: deze reis is op aanvraag te boeken voor een groep van minimaal 5 personenn

Zeekajakweek Cres & Losinj, Kroatië najaar 2020, datum in overleg

7 vaardagen / niveau: beginnende en gevorderde zeekajakkers

Zeekajakken langs de Kroatische eilanden Cres en Losinj, bergachtige eilanden in de Adriatische Zee. Een week ontspannen zeekajakken, langs prachtige kusten en eilanden. We beginnen met een dagtocht en maken daarna een 6-daagse zwerftocht rondom Losinj, langs de autovrije eilandjes Unije en Ilovik.  We nemen voldoende tijd om de schitterende rotskusten te verkennen, af en toe een mooie wandeling te maken en een leuk stadje te bezoeken.


Uniek aan deze reis: azuurblauw water, zwemstrandjes, kliffen, dolfijnen, stadjes Osor en Mali Losinj, autovrije eilanden Unije en Ilovik, campings en wild kamperen, zelf koken of locale restaurants.


Voorlopig programma

Heenreis: op eigen gelegenheid; vrijdagavond aankomst op de camping bij Mali Losinj (de campingovernachting van vrijdag op zaterdag is inbegrepen bij de reis)


dag 1: (zaterdag): dagtocht in de baai van Losinj: 15 km

We maken een dagtocht door de baaien en inhammen van het Losinj-schiereiland. Deze tocht is niet al te lang, zodat onderweg gelegenheid is voor instructie; ook zal kajakredding en het slepen van een kajak worden geoefend.


dag 2 (zo): begin trektocht: Mali Losinj – Osor: 20 km

We volgen de kust van Losinj tot het dorp Osor en maken enkele stops, o.a. in het dorp Nerezine. Onderweg besteden we zo nodig aandacht aan de verschillende vaartechnieken. ‘s Avonds kunnen we uit eten gaan in het schitterende middeleeuwse dorp Osor.


dag 3 (ma): Osor – Unije: 20 km

We varen om de rotskust van het Osorcica gebergte en maken een oversteek naar het eiland Unije. We kamperen buiten het dorpje Unije op het verwilderde voetbalveld. Er is tijd om het eiland met zijn olijfboomgaarden te verkennen, en er kan worden gegeten in het locale restaurant.


dag 4 (di): Unije – Mali Losinj: 23 km

We varen langs de smalle eilandjes Vele en Male Srakane, waar we een korte stop maken bij het haventje Vele Srakane. We volgen de kust van Losinj naar de camping van dag 1 bij Mali Losinj. ’s Avonds kunnen we uitgaan in Mali Losinj.


dag 5 (wo): Westkust Mali Losinj – Ilovik: 15 - 20 km

Langs de grillige kalkrotsen van Losinj varen we naar het bloemeneiland Ilovik met jachthaventje en enkele restaurants. ’s Middags is er gelegenheid om over te varen naar de ruïne van St. Peter of een wandeling over het eiland te maken.


dag 6 (do): dagtocht Ilovik: 15 km

We maken een dagtocht rond Ilovik.  Met geluk zien we onderweg dolfijnen. ‘s Avonds kunnen we bij rustig weer een mooi nachttochtje varen, een unieke belevenis!


dag 7 (vrijdag): Ilovik - Losinj: 15 - 20 km

We varen via het glasheldere water van de Orjule eilandjes naar Mali Losinj terug en maken een stop in het historische plaatsje Veli Losinj. ’s Avonds sluiten we de reis af met een slotdiner op de camping. De campingovernachting van vrijdag op zaterdag is inbegrepen bij de reis; zaterdag: terugreis.


ALGEMENE REISVOORWAARDEN - Zeekajakweek Cres-Losinj, Kroatie

datum: najaar 2020, op aanvraag mogelijk op een datum in overleg

aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 12

begeleiding: de reis wordt georganiseerd en begeleid door Henk Filippo; bij meer dan 7 deelnemers gaat een tweede (gediplomeerde) zeekajakinstructeur mee.

prijs: € 400,-    

de prijs is inclusief:

overige kosten deelnemers:


Niveau en eisen

Deze kajakreis is bedoeld voor zeevaarders die nog weinig ervaring op zee hebben, maar die toch graag een week willen varen langs prachtige kusten en eilanden. De eerste dag wordt instructie gegeven en gedurende deze week kan worden gewerkt aan de verbetering van je kajakvaardigheden. Maar op de eerste plaats gaat het om een week lekker varen, in een prachtig en niet al te moeilijk gebied.

De tocht is geschikt voor beginnende (B) en gevorderde (G) zeekajakkers, in het bezit van een eigen zeekajak en uitrusting. Van de deelnemers wordt ervaring op groot water (niet per se op zee) verwacht, en een goede vaarconditie. Het bezit van het diploma "Zeevaardigheid" is niet noodzakelijk, maar zeevaarders met dit diploma kunnen uiteraard ook mee met deze reis.


Kennismaking en voorbereidende kajaktocht in Nederland

Als voorbereiding en ter kennismaking wordt circa 1 maand voor de reis een kajaktocht in Zeeland georganiseerd. Deze tocht is bedoeld om te kunnen beoordelen of alle deelnemers voldoende kajakvaardigheden bezitten. Er zal zo nodig instructie worden gegeven en er worden natte oefeningen gedaan (reddingen). Deze dag is niet verplicht, maar wordt zeer aangeraden aan deelnemers met weinig zeekajakervaring.


bekijk hier de video’s van eerdere reizen

Lees ook de Reisvoorwaarden en annuleringsvoorwaarden