Copyright © Henk Filippo 2015. Ontwerp en webdesign Henk Filippo | All rights reserved

Henk Filippo studeerde Fysische Geografie, volgde een fotografie-opleiding en werkt als reisorganisator, schrijver en redacteur.

Klimmen en bergwandelen

Henk is ervaren alpinist en volgde een opleiding tot bergsport-instructeur. Hij ondernam bergtochten en expedities in diverse Europese gebergten, Turkije, Marokko, Peru, Nieuw-Zeeland, Chili en Argentinië. De laatste jaren richt hij zich vooral op bergwandelen in Noorwegen en Italië.

Langlaufen

Al meer dan 25 jaar leidt hij langlauftochten in diverse Europese gebergten en middelgebergten. “Je eigen ‘handtekening’ schrijven in de ongerepte sneeuw met sierlijke telemarkbochten, dat geeft mij intense voldoening tijdens een back country skitocht”. Unieke ervaringen waren ski-expedities door afgelegen wildernis: de traverse van de noordelijke Patagonische ijskap in Chili en een skidoorsteek van Ijsland.

Zeekajakken

Zijn andere passie is zeekajakken, een buitensport die hij ook in Nederland kan beoefenen! Henk verkende diverse Europese kusten, van Middellandse Zee tot Noord-Noorwegen.

Boeken en artikelen

Henk publiceerde over bergwandelen, zeekajakken en skiën voor het tijdschrift OpPad en schreef reisgidsen en bergwandelgidsen over Noorwegen, Noord-Scandinavië, Finland, Zwitserland, de Italiaanse Alpen, de Apennijnen, de Franse Alpen, de Jura, het Zwarte Woud, Chili en Patagonië & Vuurland. Daarnaast schreef Henk voor ANWB-Media een groot aantal publicaties op het gebied van toerisme en recreatie.  Verder vertaalde Henk een groot aantal  reis- en wandelgidsen uit het Duits.

Projectcoördinator toeristische routes

Henk werkte voor ANWB-Bewegwijzering aan de ontwikkeling van toeristische fiets- en wandelroutes (routeontwikkeling, veldwerk, bestek maken). Hij werkte mee aan de ontwikkeling van de fietsknooppuntroutes Friesland, Almere, Veluwe, Groene Long, Gooi- en Vechtstreek, Laag Holland, Arnhem-Nijmegen, Holland-Rijnland en het fietsnetwerk in de Haven van Rotterdam.